pasch concurs

„Şcolile: Partenere ale viitorului” este motto-ul iniţiativei demarate de Republica Federală Germania, care are ca obiectiv stabilirea unei reţele internaţionale, care să cuprindă cel puţin 1000 de şcoli.

Institutul Goethe din București doreşte să includă încă o școală din Republica Moldova în reţeaua internaţională de şcoli partenere. Goethe-Institut îşi propune astfel să susţină activ noua şcoală în vederea promovării limbii germane ca materie şcolară şi predarea acesteia după cele mai înalte standarde de calitate.

 Susţinerea instituţională constă în:

-  Dotarea şcolilor cu materiale moderne, multimediale de predare şi, la nevoie, cu tehnica aferentă, pentru îmbunătăţirea predării/învăţării limbii germane;

- Cursuri locale de perfecţionare pentru profesori;

-  Burse pentru elevi în vederea participării lor la cursuri de limbă în Germania;

-  Burse pentru profesori în vederea participării lor la cursuri de perfecţionare metodico-didactică în Germania;

-  Examene de limbă germană;

-  Proiecte, activităţi şi evenimente culturale destinate elevilor pe o tematică legată de Germania;

-  Posibilitatea de participare la cursuri la distanta, cursuri hibride (pentru profesori) şi punerea la dispoziţiei a unei platforme de învăţare pe internet (www.pasch-net.de).

Mai multă informație despre criteriile selectării școlii şi alte detalii aflați la acest link: 

AUSSCHREIBUNG-RO.pdf

AUSSCHREIBUNG-RU.pdf

AUSSCHREIBUNG-DE.pdf

 Dacă doriţi să faceţi parte din reţeaua internaţională de şcoli PASCH, vă rugăm să completaţi formularul de mai jos (în limba română sau germană) şi să-l trimiteţi până la data de 19.02.2018 la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă.

Formular RO

Formular DE