20729704 1965984323658222 4511898722236827031 n

Dacă ești un activist social ai putea, mai devreme sau mai târziu, să te gândești la un film. E o unealtă puternică pentru a trezi atenție pentru cazul tău și pentru a face justiție dând voce oamenilor cu nevoi. Zilnic în activitatea ta profesională auzi povești incredibile și vezi lucruri care trebuie schimbate.  Filmul este un foarte puternic mecanism care te ajută să faci o schimbare. Accentul se pune mai mult pe videoclipurile web, virale. De asemenea vom analiza și principiile de bază ale unei povestiri emoționale. După acest workshop veți fi gata să folosiți filmul ca pe un mare debușeu nu numai pentru marketingul vostru dar și pentru a vorbi despre experiența voastră ca activist sau angajat ONG.

Prin acest workshop va vom facilita întâlniri cu realizatori de filme experimentați și vom încuraja relațiile cu profesioniști care ar putea fi potențiali parteneri ai viitoarelor voastre filme.

Vă oferim și o scurtă prezentare a modului în care sunt finanțate și distribuite filmele online și off-line.

 

Gregor Hutz s-a născut în septembrie 1978 în Munchen/Germania. A crescut în Umbria/Italia până în 1989 când s-a întors în Munchen. A regizat primul lui film in 1999, un documentar de lung metraj.  Un an mai târziu au urmat reclame și scurt metraje făcute în Bangkok, după care Gregor Hutz s-a mutat la Berlin unde a a studiat la Academia Germană de Film și Televiziune (dffb). A absolvit în 2011 cu documentarul “Land of Joy”.  Lucrează ca regizor în industria filmelor, reclamelor și documentarelor. Ultimul său film, “Stop Styling” , e un portret a celui mai influent designer de produse din fosta Republică Democrată Germană, film momentan în distribuție.

 

Detalii:

Limba de predare: engleză

Termen limită: 10 septembrie

Acces: gratuit

Număr de participanți: 10

Nivel: avansat

Grup țintă: membrii ai ONG-urilor și Organizației Societății Civile din Moldova, indiferent dacă au sau nu experiență în realizarea de filme.

 

Criterii de selecție:

Vârstă: 18+

Naționalitate: Republica Moldova

 

Cum aplici?

Documentele cerute sunt următoarele:

– un CV recent (maxim 2 pagini);

– formularul de participare, de completat în engleză;

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sau accesați aici: http://moldoxfestival.com/2017/07/25/action-workshop-2/?lang=ro#1501413610024-18e7ba41-77ba

 

Acest atelier are loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX 2017 organizat de către Asociația MOLDOX cu sprijinul Institutului Goethe din România, în parteneriat cu Centrul Cultural German AKZENTE.