moldox 2017

A doua ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială, MOLDOX va avea loc la Cahul, în perioada 23-28 septembrie 2017. Festivalul include ecranizare de film, ateliere de lucru, prezentare de proiecte cinematografice și masterclass-uri cu profesioniști din cinematografia internațională. 

Tema festivalului în acest an este „PUTEREA”, astfel că proiecțiile de film, panelurile de discuție și sesiunile de întrebări și răspunsuri cu regizorii filmelor proiectate vor fi centrate în jurul următoarelor subiecte: „Puterea Femeii”, „Puterea Opresiei”, „Puterea Pasiunii” și „Puterea Religiei”. La fel, pentru această ediție este pregătită o selecție specială de filme cu titlul „Nostalgia”. În cadrul Festivalului vor fi proiectate 20 de lungmetraje premiate în întreaga lume și 10 scurtmetraje în sala mare a Palatului de Cultură și seara în aer liber la Brother’s Pub. 

Spectatorii au acces liber și gratuit în toate locațiile. 
Transport Chișinău – Cahul – Chișinău este asigurat zilnic și este gratuit.

MOLDOX este un eveniment organizat de către Asociația „MOLDOX”, SVENSKA FILMSTUDION, Centrul CONTACT-Cahul și Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul generos al Swedish Institute, Ambasadei SUA în Moldova, Institutului Cultural Român, Primăriei Municipiului Cahul, Centrului Cultural German Akzente din Chişinău, Goethe-Institut România, Fundației Est-Europeană, etc.

Mai multe detalii despre proiect, echipă, tutori, filme, transport spre Cahul găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.moldoxfestival.com, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/MoldoxFestival

A doua ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială, MOLDOX va avea loc la Cahul, în perioada 23-28 septembrie 2017. Festivalul include ecranizare de film, ateliere de lucru, prezentare de proiecte cinematografice și masterclass-uri cu profesioniști din cinematografia internațională. 

MOLDOX este un festival tânăr cu idei inovative. Misiunea festivalului este de a încuraja implicarea socială prin filme documentare. Astfel, în cadrul Festivalului MOLDOX spectatorii vor avea ocazia să urmărească proiecțiile unora dintre cele mai bune filme documentare sociale din întreaga lume.

Cea de-a doua ediție a festivalului își va deschide ușile publicului larg cu o proiecție de câteva filme documentare vechi moldovenești, ce va fi însoțită de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" dirijată de Ilie Croitoru Rotila. Acesta va marca începutul festivalului și va transmite amestecul fascinant de muzică și film.

În acest an, tema festivalului este „PUTEREA”, astfel că proiecțiile de film, panelurile de discuție și sesiunile de întrebări și răspunsuri cu regizorii filmelor proiectate vor fi centrate în jurul următoarelor subiecte: „Puterea Femeii”, „Puterea Opresiei”, „Puterea Pasiunii” și „Puterea Religiei”. La fel, pentru această ediție este pregătită o selecție specială de filme cu titlul „Nostalgia”. În cadrul Festivalului vor fi proiectate 20 de lungmetraje premiate în întreaga lume și 10 scurtmetraje în sala mare a Palatului de Cultură și seara în aer liber la Brother’s Pub. 

Spectatorii au acces liber și gratuit în toate locațiile. 
Transport Chișinău – Cahul – Chișinău este asigurat zilnic și este gratuit.

MOLDOX este un eveniment organizat de către Asociația „MOLDOX”, SVENSKA FILMSTUDION, Centrul CONTACT-Cahul și Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul generos al Swedish Institute, Ambasadei SUA în Moldova, Institutului Cultural Român, Primăriei Municipiului Cahul, Centrului Cultural German Akzente din Chişinău, Goethe-Institut România, Fundației Est-Europeană, etc.

Mai multe detalii despre proiect, echipă, tutori, filme, transport spre Cahul găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.moldoxfestival.com, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/MoldoxFestival. Ne puteți contacta la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 069670119.

ausstellung germany

 

wolfgang guntler

Concert vocal-simfonic susținut de Orchestra Națională de Cameră, Corul Național de Cameră, condus de Ilona STEPAN
Solistul invitat : Wolfgang GÜTTLER - contrabas /Germania/

Soliști vocali: Tatiana COSTIUC, Lilia ISTRATII, Victor NOVIȚCHI, Andrei OTEAN
Dirijor / solist violoncellist: CRISITAN FLOREA

În program:
Antonio VIVALDI
- Dixit Dominus pentru soliști, cor și orchestră
- Concert în Re major pentru violoncel și orchestră, RV 230 (se interpretează la contrabas)
Johann Sebastian BACH
- Concert pentru 2 viori și orchestră, BWV 1043 (se interpretează la violoncel și contrabas)

Concertul va avea loc în incinta Centrului Cultural ODEON, str. Mihai Eminescu 55.

 Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural German Akzente și Institutul Goethe din România.

 


20729704 1965984323658222 4511898722236827031 n

Dacă ești un activist social ai putea, mai devreme sau mai târziu, să te gândești la un film. E o unealtă puternică pentru a trezi atenție pentru cazul tău și pentru a face justiție dând voce oamenilor cu nevoi. Zilnic în activitatea ta profesională auzi povești incredibile și vezi lucruri care trebuie schimbate.  Filmul este un foarte puternic mecanism care te ajută să faci o schimbare. Accentul se pune mai mult pe videoclipurile web, virale. De asemenea vom analiza și principiile de bază ale unei povestiri emoționale. După acest workshop veți fi gata să folosiți filmul ca pe un mare debușeu nu numai pentru marketingul vostru dar și pentru a vorbi despre experiența voastră ca activist sau angajat ONG.

Prin acest workshop va vom facilita întâlniri cu realizatori de filme experimentați și vom încuraja relațiile cu profesioniști care ar putea fi potențiali parteneri ai viitoarelor voastre filme.

Vă oferim și o scurtă prezentare a modului în care sunt finanțate și distribuite filmele online și off-line.

 

Gregor Hutz s-a născut în septembrie 1978 în Munchen/Germania. A crescut în Umbria/Italia până în 1989 când s-a întors în Munchen. A regizat primul lui film in 1999, un documentar de lung metraj.  Un an mai târziu au urmat reclame și scurt metraje făcute în Bangkok, după care Gregor Hutz s-a mutat la Berlin unde a a studiat la Academia Germană de Film și Televiziune (dffb). A absolvit în 2011 cu documentarul “Land of Joy”.  Lucrează ca regizor în industria filmelor, reclamelor și documentarelor. Ultimul său film, “Stop Styling” , e un portret a celui mai influent designer de produse din fosta Republică Democrată Germană, film momentan în distribuție.

 

Detalii:

Limba de predare: engleză

Termen limită: 10 septembrie

Acces: gratuit

Număr de participanți: 10

Nivel: avansat

Grup țintă: membrii ai ONG-urilor și Organizației Societății Civile din Moldova, indiferent dacă au sau nu experiență în realizarea de filme.

 

Criterii de selecție:

Vârstă: 18+

Naționalitate: Republica Moldova

 

Cum aplici?

Documentele cerute sunt următoarele:

– un CV recent (maxim 2 pagini);

– formularul de participare, de completat în engleză;

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sau accesați aici: http://moldoxfestival.com/2017/07/25/action-workshop-2/?lang=ro#1501413610024-18e7ba41-77ba

 

Acest atelier are loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX 2017 organizat de către Asociația MOLDOX cu sprijinul Institutului Goethe din România, în parteneriat cu Centrul Cultural German AKZENTE.

Call for Participation
Cultural Startups for Festival “Startup Kultur” in Kyiv
Georgia, Republic of Moldova


The Goethe-Institut Ukraine together with izone are announcing a call for participation in the Startup Kultur Festival, which will be held from September 30th until October 1st in Kyiv. The Startup Kultur is an interdisciplinary festival for creative and social startups. Over two days in Kyiv, Ukrainian and international startups will showcase their projects, learn tricks and tools of the trade from experts in fields of entrepreneurship, communication and startup development, as well as network, play, and party. The participation in Startup Kultur Festival is free of charge.

drawing power

21-23 iulie 2017

Cum reflectă ilustrațiile realitățile politice?

Care este potențialul desenului în comparație cu textul și fotografia?

Prin intermediul strategiilor narative precum cartografierea și storyboarding se va reflecta reprezentarea puterii în spațiul public, zonele de conflict social și a stării politice din Chișinău. În excursiile de pe teritoriu se va discuta codurile și metodele vizuale locale de cercetare, desen și interpretare.