+373 22 237660 / +373 60835960
Acasă - Actual - EU4Culture
img
EU4Culture
25 mai/ 2021 - 30 iun/ 2021
Locaţie: Goethe-Institut

EU4Culture - Promovarea culturii în Țările Parteneriatului Estic

Susținerea dezvoltării culturale: EU4Culture lansează un apel pentru propuneri de proiecte pentru orașe din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina

EU4Culture este un proiect finanțat de către UE. Proiectul vizează sectorul cultural și creativ din țările Parteneriatului Estic, urmărind să sprijine dezvoltarea culturii ca motor pentru creștere și dezvoltare socială în întreaga regiune. Proiectul se concentrează în mod special asupra orașelor și localităților non-capitale din țările Parteneriatului Estic.

EU4Culture este implementat de către Goethe-Institut (organizația conducătoare), Institutul Danez de Cultură, Centrele Cehe și Institut français din Georgia. Proiectul a început la 1 ianuarie 2021 și se va încheia la 31 decembrie 2024.

EU4Culture lansează primul său apel pentru propuneri de „Sprijin pentru orașele și localitățile non-capitale din regiunea Parteneriatului Estic în pregătirea strategiilor de dezvoltare culturală”. Cererea de propuneri va viza sprijinirea orașelor din cinci țări ale Parteneriatului Estic - Armenia , Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina - să elaboreze și să implementeze o strategie de dezvoltare culturală.

Primul pas al procesului va fi selectarea a cinci orașe din fiecare țară participantă, care vor concura ulterior pentru sprijin financiar pentru implementarea strategiei lor de dezvoltare culturală.

Cine poate să aplice?

Orașele non-capitale din cele cinci țări din regiunea Parteneriatului Estic, adică Armenia, Azerbaidjanul, Georgia, Republica Moldova și Ucraina pot participa în cadrul apelului dat pentru propuneri de proiecte. Vă rugăm să găsiți mai multe informații despre eligibilitatea orașelor în ghidul de solicitare a grantului.

Etapele de aplicare și finanțare

Apel pentru propuneri (Notă Conceptuală) - Orașele eligibile cu excepția capitalelor sunt invitate să depună o notă generală de concept.

• Apel pentru propuneri (Aplicație deplină) - Maximum cinci solicitanți / pe țară care au depus nota de concept vor fi invitați să pregătească cererea completă; Solicitanții selectați vor primi subvenția de maximum 1.000 EUR pentru pregătirea cererii complete.

• Pregătirea strategiei de dezvoltare culturală - maximum trei solicitanți / pe țară care au depus cererea completă vor fi invitați să pregătească strategia de dezvoltare culturală. Orașele selectate vor primi o subvenție în valoare de maximum 30.000 EUR pentru a elabora o strategie de dezvoltare culturală.

Faza de implementare - Un oraș selectat din fiecare țară va primi o subvenție în valoare de maximum 300.000 EUR pentru implementarea strategiei sale de dezvoltare culturală.

Cum să aplici?

Solicitanții sunt invitați să se înregistreze și să prezinte propunerile lor pe situl oficial Goethe-Institut Application Platform (GAP)

La etapa curentă, trebuie trimise doar propunerile cu note conceptuale. Cererea poate fi completată atât în engleză, cât și în limbile de stat ale țărilor participante.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să-l contactați pe domnul Eugeniu Harabara, coordonator național pentru Republica Moldova: eugeniu.harabara.extern@goethe.de

Data-limită pentru depunerea notelor conceptuale este 30 iunie 2021.