+373 22 237660 / +373 60835960
Acasă - Actual - Digital Artist Residencies
img
Digital Artist Residencies
01 iul/ 2021 - 16 iul/ 2021
Locaţie: Online

OPEN CALL pentru artiști și artiste din Germania, România și Republica Moldova 

În urma succesului primei ediții din 2020 a proiectului transnațional CoLaboratory, rețeaua de organizații culturale germane din România și Republica Moldova îi invită pe artiști la o nouă serie de colaborări digitale.  În cadrul CoLaboratory vor fi analizate și experimentate noi forme de colaborare artistică, accentul fiind pus pe dialog și schimbul de idei pe întreaga durată a procesului creativ.  Invităm artiștii să analizeze îndeaproape ce presupune tema „împreună” și să reflecteze asupra transformărilor relațiilor interumane. Scopul este crearea de lucrări de artă care îmbină arta cu tehnologia. Ne propunem să oferim astfel artiștilor din Germania, România și Republica Moldova o platformă care să faciliteze schimbul de idei și creativitatea.  Ne-am propus să aducem împreună artiști din domeniile animației și artei sonore. Prin urmare, proiectul este deschis tuturor artiștilor interesați de următoarele domenii: Animație (artă video, desene animate, animație pe computer etc.) și/sau Sunet (artă sonoră, muzică experimentală etc.) Artiștii din fiecare țară – Germania, Republica Moldova și România – pot aplica atât pentru domeniul animației, cât și pentru artă sonoră. Ulterior vor fi formate echipe mixte de artiști, fiecare dintre ele cuprinzând ambele forme de expresie. Un juriu format din reprezentanți ai centrelor culturale germane și ai instituțiilor partenere selectează participanții și îi reunește în tandemuri. 

UNDE VA AVEA LOC REZIDENȚA? 

Programul CoLaboratory este conceput ca o rezidență tandem online, întâlnirile dintre artiști precum și dintre aceștia și organizațiile partenere urmând să se desfășoare online. Întâlnirile vor avea loc în limba engleză. 

CARE SUNT ETAPELE PROIECTULUI? 

Termenul limită pentru înscrieri: 16 iulie 2021  Etapa de lucru: 21 iulie – 22 august 2021 

CE OFERĂ PROIECTUL? 

Fiecare artist selectat va primi o bursă de creație în valoare de 500 Euro și îndrumări în procesul de creație din partea organizatorilor și partenerilor. Pentru fiecare lucrare de artă în parte, vor fi alocați 400 Euro pentru costurile de producție. Lucrarea de artă aferentă orașului va fi prezentată în colaborare cu festivalul sau galeria parteneră. O variantă simplificată a proiectelor rezultate (de tipul video looping) va fi prezentată în toate orașele partenere în cadrul festivalurilor sau galeriilor menționate. 

 CUM VĂ PUTEȚI ÎNSCRIE? 

Pentru înscriere completați acest formular Aici mai multe informații despre proiect. Pentru a descărca o variantă pdf a acestui call în limba engleză, apăsați aici: CoLaboratory2_0