+373 22 237660 / +373 60835960
Acasă - Cursuri de limbă germană
Cursuri de limbă germană

 

Centrul Cultural German AKZENTE/ Goethe-Zentrum Chișinău este unica instituție din Republica Moldova acreditată de Institutul Goethe.

Cursurile de limbă germană corespund nivelurilor Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi: 

https://www.goethe.de/z/50/commeuro/i3.htm

 

Niveluri de curs   Unităţi didactice   Cunoştinţe de limbă la fiecare nivel

ELEMENTAR

A 1.1    60 UD  

Poate să înțeleagă și să utilizeze expresii familiare și cotidiene, precum și enunțuri foarte simple. Poate să se prezinte sau să prezinte pe cineva, să formuleze și să răspundă la întrebări referitor la detalii despre persoane.

       
A 1. 2   60 UD  
         
A 2. 1   60 UD   Poate să înțeleagă fraze izolate și expresii frecvent utilizate în domenii de interes nemijlocit (de exemplu, informații legate de persoană și familie sau de activitatea profesională). Poate să comunice în situații simple și obișnuite printr-un schimb de informații familiare și uzuale, să ofere cu mijloace simple date despre țara sa, pregătirea sa profesională și mediul său înconjurător apropiat.
   
A 2. 2 60 UD
   

INDEPENDENT

B 1.1    60 UD  

Poate să înțeleagă elementele esențiale când este utilizat un limbaj standard clar pe teme familiare legate de muncă, școală, timp liber, etc. Poate să se exprime în majoritatea situațiilor din timpul călătoriilor în spațiul lingvistic respectiv. Poate să se exprime simplu și coerent pe teme familiare și din propriile domenii de interes.

   
B 1.2  60 UD
       
B 1+   60 UD    
         
B 2.1    60 UD   Poate să înțeleagă ideile principale din texte complexe pe teme concrete sau abstracte, înțelege de asemenea discuții de specialitate în propriul domeniu de activitate. Poate comunica spontan și fluent, astfel încât conversația cu un nativ să nu presupună efort pentru nici unul dintre interlocutori. Se poate exprima clar și detaliat într-un spectru tematic larg.
   
B 2.2  60 UD
   

COMPETENT

C 1.1    60 UD  

Poate să înțeleagă o gamă largă de texte lungi și complicate și să sesizeze semnificațiile implicite. Poate să utilizeze limba cu eficacitate și spontaneitate în viața socială, profesională sau academică. Se poate exprima cu privire la teme complexe într-un mod clar, bine structurat și detaliat.

   
C 1.2 60 UD
   

Manualele și materialele didactice sunt incluse în preț.

Durata cursului: 7 săptămâni

Preț curs: 3.600,- MDL­­ (adulți / 60 UD), 2600, -MDL (copii, adolescenți / 42 UD)