Centrul Cultural German AKZENTE este unul dintre cei mai activi promotori ai limbii și culturii germane din Republica Moldova.

În strînsă colaborare cu partenerii locali și internaționali Centrul Cultural German AKZENTE organizează un program cultural variat și captivant. Lecturi publice, proiecții de film, expoziții, evenimente muzicale, dezbateri pe teme actuale, dar și ateliere și seminare – sînt extrase din oferta noastră de evenimente culturale pentru toate persoanele interesate de cultura germană.

Centrul Cultural German AKZENTE oferă cursuri de limbă germană pentru adulți și copii. În domeniul lingvistic și cel al examenelor AKZENTE colaborează foarte strîns cu Institutul Goethe din București. Profesorii noștri participă la instruirile și seminarele de perfecționare organizate de Institutul Goethe pentru însușirea celor mai moderne metode de predare și învățare. AKZENTE este unica instituție din Republica Moldova care organizează examenele Goethe.

Centrul Didactic al Centrului Cultural German AKZENTE oferă profesorilor de limbă germană cele mai noi și moderne materiale didactice pentru o predare cît mai variată și interactivă a limbii germane. Fondul Centrului Didactic se înnoiește în fiecare an datorită sprijinului acordat de Institutul Goethe.

AKZENTE este membru al rețelei regionale de Centre Culturale Germane beneficiind în acest context de sprijinul Institutului Goethe.